Vriezen of verhitten houdt de wormen niet uit je vis

Het risico van een parasiet in vis is hetzelfde als het risico op een tor in biologische sla. In bijna elke vissoort zitten parasieten. Volgens de Nederlandse Vereniging voor Parasitologie is Pseudoterranova decipiens daarvan de meest bekende soortDe meeste parasieten worden met behulp van een scanner verwijderd. Wordt de vis bereid, is er geen probleem.


Wil de klant met zijn ‘verse’ vis echter sushi maken, dan kan hij wel degelijk schade ondervinden.  De larven van deze komen onder meer voor in vissen als kabeljauw, schelvis, makreel en zalm. Eet je dat soort vissen rauw of onvoldoende verhit dan kun je met de larven besmet raken.

Vriezen of verhitten houdt de wormen niet uit je vis. Het betekent alleen dat je dode wormen eet. Een strategie om de vis te ontwormen is de vis op een felle lamp leggen. Zo kun je de schaduw van de worm door de vis zien lopen, als een hele simpele röntgenfoto, en de parasiet verwijderen of het stukje vis weggooien. Eet smakelijk ..

[munchies.vice.com]