Whisky de ruimte insturen voor mildere smaak

Japans distilleerder  Suntory is van plan om whisky  in de ruimte te sturen. Het is bekend dat alcoholische dranken een zachte smaak ontwikkelen naarmate het ouder word. De vraag is of de microzwaartekracht een verrijking zal zijn voor de smaakontwikkeling.  De Japanse whisky fabrikant stuurt zes monsters van zijn whisky en andere alcoholische dranken naar het International Space Station, waar ze voor minstens een jaar zal blijven naar het effect van microzwaartekracht op het verouderingsproces te bestuderen. De monsters worden op 16 augustus uitgevoerd door een Aerospace Exploration Agency (JAXA) overdracht voertuig genaamd Kounotori.

Zodra de monsters  terug op Aarde zijn,  gaan experts de smaak te beoordelen. Ook de wetenschappelijke analyse van de vloeistoffen gaan ze onderzoeken. De reden waarom whisky beter smaakt  omtrent de leeftijd moet nog  verklaard worden door de wetenschap. Het resultaat van de ruimte-experiment zal nauwlettend worden gevolgd door whisky-liefhebbers over de hele wereld.

 

Comments